torsdag 20. januar 2011

Musikk - En historie

Advarsel: Denne historien inneholder mye ironi og er helt oppdiktet.


Gutten satt og stirret inn i veggen. Så på alle tingene hans, alt han likte, lå på gulvet. Knust. Han hørte fortsatt faren sine ord, ringe i ørene hans; "Æ vil itj ha non av det rocke-greian sjø!" Han var sur på faren og ville komme seg  ut av huset for å gjøre den ene tingen han brant for. "Her i huset liker vi itje sånne satan tilhengarar, her tilber vi alle herren sjø!" Jack grep den litt slitte akustiske gitaren.  Snek seg stille ut. Der satt familien hans. De spiste fortsatt. Han gikk bort til sølvfatet som faren alltid la lomme boken sin på. Han tok alle lappene han hadde og snek seg tilbake på rommet sitt. Han hoppet ut av vinduet og kjente den kjørlige sommervinden. Han måtte gå langt for å komme ordentlig inn i byen, Trondheim. Han la kursen og begynte å gå mot den ettertraktede byen.
Han kom endelig frem i Trondheim, etter noen busser og et par dager. Han så et helt hav av muligheter foran seg. Han kunne gi folket bedre sanger enn Odd Nordståga. Han kunne gi dem gaven av musikk. Han så en litt eldre gutt som sto ved en gågate et steinkast unna. Han gikk nærmere. Jo nærmere han kom ble den sterke lyden av ordentlig rock høyere.  Han gikk bort mot den eldre gutten, og følte musikken flyte inne i seg. Han begynte å synge. Det passet. Det passet med det den eldre gutten spilte. Det var en episk sang, alle som gikk forbi stoppet og hørte på. Jack sang mens han gikk rundt, men holdt blikket på den eldre gutten. En mann iført dress gikk fram når sangen sluttet og sa; "Dere to har virkelig talent, hva sier dere om å spille inn sanger i studioet mitt?" Guttene ble med mannen. De ble store artister som tjente mye. Nå går de ved andre navn og startet et band. Bandet er nå kjent som The Beatles.

4 kommentarer:

 1. Historien din var veldig bra. Jeg likte vrien den fikk på slutten, og hvordan du delvis har skildret miljø, du klarte hvertfall få meg til å se alt for meg.Det var en fin historie med overraskende vri! Det er også ganske greit at du har skrevet tydelig at teksten er full fantasi, det gjør den enda litt artigere å lese, synes hvertfall jeg :)

  Alba

  SvarSlett
 2. En utrolig tidløs fortelling. Du har greid å skildre mange detaljer samtidig som hovedpersonen har reist over store landområder. Overraskende, pirrende og en utrolig god ide.

  SvarSlett
 3. Dette var en utrolig bra historie, Andreas! Akkuratt som Alba likte jeg også vrien den fikk på slutten. Det var en veldig overraskende slutt, som i alle fall fikk meg til å bli sittende å tenke i ettertid. Både miljøet og menneskene er godt beskrevet, noe som gjør at jeg personelig klarer å leve meg veldig inn i historien, og ser alt tydelig for meg. Alt i alt en veldig bra historie. :)

  SvarSlett
 4. heftig fortelling Andreas! ... likte slutten den slutten der også, så sprenges ikke alt ;P

  SvarSlett