søndag 17. oktober 2010

Hobbiten eller fram og tilbake av J.R.R Tolkien

Tolkien var en mann med mye fantasi. Han lagde, helt selv, et helt univers og brukte en del myter og sagndyr og -vesener og ga dem deres egne trekk. Han lagde ikke bare et univers, men også historien bak det og flere egne språk. Han har laget språket "Alvisk" som er det alvene i Midgard snakker. "Alvisk" er en gruppe språk som deles inn i to språk, sindarin(grå-alvisk) og quenya(høy-alvisk). "Alvisk" er faktisk basert på finsk. Det finnes også flere språk som dverg-runer og mordor. Med egne språk følger mange ganger egne alfabet, og i dette tilfellet "Tengwar". Tolkien har skrevet en del bøker om dette universet, der "Hobbiten" er en av de.

Når jeg begynte å lese denne boken, kjente jeg igjen mange av personene som ble introdusert i boken. Dette gjorde at jeg nøt starten på boken. Jeg kunne lese nytt om allerede kjente personer, på grunn av Ringenes herre trilogien. Boken startet ganske greit forsiktig og spenningen bygger seg opp etterhvert. Boka er veldig spennende og jeg synes boka burde leses av alle. Den handler om et annet univers, men mange ting minner om vårt som gjør boka gjenkjennelig. Boka var utrolig interessant fra første side, det er jo alltid gøy å lese om noe nytt. Boken er en klassiker som mange har lest før meg og alle anmeldelsene jeg har lest om den har vært riktig om at boken er sjarmerende. Det skal til og med lages det en film av denne boken som jeg gleder meg til kommer. Hobbiten har ikke vært skuffende enda og jeg håper den holder seg slik helt til siste side.

Bildene er tatt fra:
http://www.reviewstl.com/wp-content/uploads/2009/09/tolkien.jpg
http://fusedfilm.com/wp-content/uploads/2008/12/hobbit-fanmade.jpg

1 kommentar:

  1. Det er utrolig fasinerende at Tolkien greide å konstruere egne språk til historiene sine. Det krever en innsikt ut over det vanlige.

    SvarSlett